Μαντζαγριώτης Γεώργιος

Ο Γιώργος γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1961 και μεγάλωσε στην Καστέλα του Πειραιά.

Διαμένει στα Μελίσσια από το 2006 μέχρι σήμερα

Από την ηλικία των 6 ετών ασχολήθηκε με την ιστιοπλοΐα στο Μικρολίμανο στον ΙΟΠ και αργότερα στον ΝΟΕ {Ναυτικός όμιλος Ελλάδος) στον οποίον μέχρι και σήμερα είναι Τακτικό μέλος.

Έλαβε μέρος σε πολλούς Εθνικούς και Διεθνείς αγώνες με  πολλές διακρίσεις. Ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδος για πάνω από 15 έτη ,έλαβε πτυχίο κυβερνήτη και προπονητή Α, ιστιοπλοΐας Ολυμπιακών διαδρομών και ανοικτής θαλάσσης . Εργάστηκε ως κυβερνήτης  μεγάλων ιστιοπλοϊκών και ως προπονητής σε διάφορους ομίλους.

Παράλληλα  διεύθυνε την οικογενειακή επιχείρηση χονδρεμπορίου τροφίμων στον Πειραιά.

Από το 1986 μέχρι και το 1992 έλαβε μέρος σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού με αυτοκίνητα και έλαβε πολλές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες (rally acropolis)  και πρωταθλήματα.

Σε ηλικία 18 ετών έλαβε πτυχίο χειριστή αεροσκαφών  από την αερολέσχη Ελληνικού και  αργότερα συνέχισε τις σπουδές του σε ΗΠΑ, όπου έλαβε πτυχία επαγγελματία χειριστή αεροσκαφών και εκπαιδευτή πτήσεων. Στην συνέχεια έλαβε πτυχίο εναέριων γραμμών από την ΥΠΑ.

Εργάστηκε και εργάζεται σε διάφορες αεροπορικές εταιρείες ως κυβερνήτης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και διοίκησε με τα ανώτατα αξιώματα ως Διευθυντής Πτητικής εκμετάλλευσης, Διευθυντής εκπαίδευσης, αρχιεκπαιδευτής σε επαγγελματικές σχολές χειριστών.

Επιχειρηματικά διεύθυνε επιχείρηση εστίασης στην Αίγινα (1990- 1992), στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου (sky Hawk chalet , οργάνωση και διοίκηση διασώσεων)2005-2008, εργαστήριο ειδικών κατασκευών , ανακαινίσεις καταστημάτων και κατοικιών ADC Art Design Construction 2003- 2010.

Είναι πατέρας ενός υιού 27 ετών μηχανολόγος μηχανικός πανεπιστημίου Εδιμβούργου

Αδελφός της γνωστής συγγραφέως Μάρας Μεϊμαρίδη

 

ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αγώνες ιστιοπλοίας

Αγώνες αυτοκινήτων

Καταδύσεις

Χιονοδρομία, αναρριχήσεις

Αερομοντελισμός

Πτήσεις αεροπλάνα , αιωρόπτερα

Θαλάσσιο σκι

Αγώνες ταχυπλόων

Καλλιτεχνικές και πρωτότυπες κατασκευές

 

ΜΕΛΟΣ

ΝΟΕ Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος

ΟΧΣΑ ορειβατικός και Χιονοδρομικός Σύλλογος Αθηνών

Αγωνιστική λέσχη ταχυπλοίας Ελλαδας

ΕΛΠΑ

Αερολέσχη Ελληνικού

Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτων Πειραιά

Ελληνική ομοσπονδία αερομοντελισμού

ΕΟΥΔΑ ελληνική ομοσπονδία υποβρυχίου δραστηριότητας και αλιείας